IsolerglassBeskrivelsen på et isolerglass eller termopan som mange kaller det. Isolerglass/termopan er en sammenføyning av flere lag med glass limt sammen med 1 eller flere avstandslister.

Det som er mest brukt er 2-lags og 3-lags glass som kan ha en U-verdi fra 2,8 og helt ned i 0,5(lavere tall = mindre varmetap)

Utskifting av gamle, dugget og knuste glass er daglige gjøremål hos Glassmester Tysvær Glass.

På isolerglass kan en tilføre mange forskjellige egenskaper og kvaliteter. Hovedgruppene vi bruker på isolerglass er:

Isolerglass = Helt standard glass uten noen form for ekstra funksjoner

Energiglass = isolerglass med et eller flere belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet og blir ofte kombinert med flere typer gass mellom glassene slik at en får ytterligere bedre isolering.

Solbeskyttende glass = isolerglass med et reflekterende belegg utvendig som hindrer varmen i å komme inn gjennom glasset. Her er det mange grader av soldemping. Grad av soldemping henger også sammen med fargen på belegget som brukes. Lyse belegg vil slippe inn mer lys og varme enn mørke belegg. Dette glasset kombineres også med Energiglass og gass i avstanden mellom glassene.

Sikkerhetsglass = Etter Norsk lov skal det i dag brukes sikkerhetsglass i dører og vinduer hvor det er ferdsel på en eller begge sider. Dette glasset blir ofte kombinert med Energiglass og Solbeskyttende glass. Ofte blir det brukt laminert glass som sikkerhetsglass da dette også har lyddemping og hindrer falming gjennom glasset.
Laminert glass i ulike tykkelser og sjikt tilfredsstiller ny betegnelse/standard NS-EN 356 fra klasse P1A – P8B. Motstand mot harde støt (P1A – P5A) og skarpe støt (P6B – P8B).

Lyddemping blir mer og mer brukt i isolerglass av alle typer da trafikkstøy og lignende har blitt et større og større problem. Det er et stort utvalg i gradene av lyddemping, men tilgjengelig plass i vinduskarmen vil bestemme hvor stor grad av lyddemping det er mulig å få til.

Avstandslisten mellom glassene kan være av aluminium eller superspacer. Superspacer er laget av et material som ikke leder varme eller kulde fra det ene glasset til det andre glasset.(aluminium leder mye).