Kjøkkenglass / backsplashGlass på kjøkken er prikken over «i» en. Det er noen valg å ta når det kommer til glass på kjøkken. Hovedvalg er BLANKT eller LAKKERT glass.

Lakkert glass

Med lakkert glass får du en uavbrutt flate hvor kun eventuelle stikkkontakter o.l vil vise. Det er ikke behov for hull og skruer hvis det ikke er behov for demontering senere. Ved bruk av lakkert glass vil en også skjule eventuelle skader, fliser eller en stygg bakgrunn uten noe videre innsats.

Ved lakkert glass så er det som regel fargen på lakken som er i fokus. Mange ønsker å ha lik farge på glasset som veggen, men det vil alltid bli forskjell på finish og farge. Alt glass har en tone av grønt som kommer veldig frem hvis en lakker på blanke glass, men i disse tilfellene kan en bruke et glass som har et lavt jern innhold (diamant/Optiwhite) og har derfor mindre av grønntone ved hvit lakkering. Ved lakkering av andre farger vil en ikke så lett se den grønne tonen uansett og en kan da bruke standard og rimligere glass.

Blankt glass

Ved bruk av blanke glass må en være klar over følgende.

Glasset må/bør monteres med hull i glasset og egnede spesial skruer slik at en senere kan demontere glasset. Det vil før eller siden komme noe mellom glasset og veggen, og det kan være alt fra støv og fett til mygg og edderkopper. Hvis veggen er nymalt og ikke har tørket lenge nok kan en oppleve at av dampen fra malingen skaper små soner/ringer hvor glasset har mest kontakt.

Blanke glass glir lettere inn i resten av kjøkkenet og en kan lettere bytte farge eller tapet bak glassene.